"Ο Θεός κάνει σκέψεις και χειρονομίες σαν Θεός"

Κ. Μεταλληνός

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Δημιουργήθηκε Αρχείο "Κώστα Μεταλληνού" το οποίο συνεχώς θα ενημερώνεται.. Για να το δείτε, πατείστε εδώ
  • Μπορείτε να ακούτε το κήρυγμα της Κυριακής από την Εκκλησία Λιπασμάτων. Για να το ακούσετε πατήστε εδώ
  • Άρχισαν τα μαθήματα Κυριακής πρωί πριν από το Κύρηγμα. Για να τα ακούσετε πατήστε εδώ
  • Δείτε σε ζωντανή μετάδοση κάθε Παρασκευή βράδυ 8μμ. ώρα Ελλάδος μάθημα από την Αγία Γραφή και κάθε Κυριακή πρωί 11πμ. ώρα Ελλάδος το Κύρηγμα του Ευαγγελίου. Για να τα δείτε πατήστε εδώ

Στατιστικά

Επισκέπτες: 200636
Αρχική
Συρία Εκτύπωση E-mail
10.03.12
Χριστιανοί, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φύγουν από την πολιορκημένη συριακή πόλη Χόμς, πιάνονται στα διασταυρωμένα πυρά. Δεν είναι ασφαλείς ούτε καν στα σπίτια τους, καθώς οι τρομοκράτες εισβάλλουν και λεηλατούν τις περιουσίες τους.

Οι αντάρτες, που όλο και πιο πολύ επηρεάζονται από τους Σουνίτες Ισλαμιστές, πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, αρπάζοντας ό,τι θέλουν – ακόμα και τις πόρτες – για να χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. Για να μην συλληφθούν, οι αντάρτες διαφεύγουν, κάνοντας τρύπες στους τοίχους που χωρίζουν τα σπίτια. Περίπου 70 σπίτια που ανήκουν σε Χριστιανούς στο Χομς έχουν λεηλατηθεί. Οι αντάρτες επίσης αρπάζουν οχήματα και τα απογυμνώνουν από τα ανταλλακτικά τους.

Τα τελευταία χρόνια η Χομς υπέστη έντονο βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις και έχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι, ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές των ανταρτών σκοτώνουν ανθρώπους στους δρόμους, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους.

Ένας Χριστιανός εργάτης είπε στο Barnabas:

Η κατάσταση στη Χομς αυτή τη στιγμή είναι φρικιαστική. Η βία έχει κλιμακωθεί...Είδαμε πολλούς βομβαρδισμούς, σκοτωμούς, πυροβολισμούς, απαγωγές.»

Εκτός από τον κίνδυνο των διασταυρωμένων πυρών, η έλλειψη τροφίμων κλπ. αποτελεί σοβαρή απειλή για τους κάτοικους της Χομς. Δεν υπάρχει ρεύμα και εξαντλούνται τα τρόφιμα, το καθαρό νερό και τα φάρμακα.

Μάθαμε ότι χιλιάδες Χριστιανικές οικογένειες, παγιδευμένες στη Χομς, θα φεύγανε αν υπήρχε ένα παραθυράκι ευκαιρίας έστω 2-3 ωρών.

Η διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε μια καθημερινή ανακωχή τουλάχιστον δυο ωρών για τη διανομή βοήθειας και την εκκένωση τραυματιών.

Το Barnabas Fund στέλνει τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε Χριστιανούς που κατέφυγαν στα γύρω χωριά καθώς και σε Χριστιανούς σε άλλες περιοχές της Συρίας.

Syria BF
 
Επόμ. >

Who's Online

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ

Κατεβάστε την Εφημεριδούλα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2017


1011122017.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 efimeridoula
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla